top of page

FALUSI KALANDTÚRÁK EGYESÜLET

Az egyesület célja: A természetben történő egészségmegőrző mozgás (futás, kirándulás, túrázás, bicajozás) népszerűsítése és közben a természeti értékek (földtan, vízrajz, élővilág), a környezetvédelem, valamint az épített környezet (falvak, romtemplomok, kilátók) históriájának és érdekességeinek megismertetése. Az egyesületi tagok érdekeinek képviselete, koordinációs feladatok ellátása régiós, országos és nemzetközi szinteken. Az egyesület tevékenysége: kalandtúrák, futóversenyek, tájékozódási kirándulások, kincskereső túrák, edzőtáborok létrehozása, amelyhez ismeretterjesztő kiadványokat, térképeket, kalandfüzeteket, játékokat írunk és szerkesztünk majd közösen. A falusi kalandtúrákkal szeretnénk eljutni olyan társadalmi rétegekhez is – elsősorban gyerekekhez és idősebbekhez – akiknek piaci alapú programokra nincs módjuk. 

Balogh Tamás vagyok, az Egyesület és a köré épített filozófia kitalálója és megalapítója. Futóversenyeinkkel és kirándulásainkkal, bringatúráinkkal ott vagyunk a legszebb hazai hegységekben egész évben. Évtizedes élményeimet és tapasztalataimat igyekszem megosztani másokkal és felhasználom mindezt a Kalandkönyveim írásakor: Eger és a Bükk, A Mátra és a Bükk, A Káli-medence, A Dunakanyar,  A Dunazug... és tervben a Szlovák hegyek és várak, a Tisza...

1972 óta sportolok, hol keményebben, máskor lazábban. Egerben majd mindenki az uszodában kezdte, én is belecsöppentem a vízilabda nehezen felejthető kis szadizmusába, a téli nyitott medencék fagyos világába és a víz alatti harcokba. Kétévnyi küzdelem után átléptem a természetbe tájékozódási futóként, ami rengeteg sikerélményt adott már az első években is. Később csatlakozott a kosárlabda, megyei bajnokságban az egyetemi évek alatt és a bringázás jóval túl a hobbitekerésen.

Két szakma iskoláját is kijártam: hidrogeológus mérnökként  (bányamérnök) a kőolajkutatásban, közgazdászként a kereskedelemben és a pénzügyi (lízing) szolgáltatásban iparkodtam hasznos lenni. 1997-ben alapítottam Kreatív Stúdiómat (BABOR) mely a marketing kommunikáció elemeit igyekszik önamaga és ügyfelei számára helyesen és ötletesen hasznosítani.

 

Utoljára 2014-ben öltöztem menedzsernek, azóta leginkább túrafelszerelésben, fényképezőgépekkel és térképekkel dolgozom, az alábbi tevékenységekben: 

12 éve szervezek futóversenyeket (kalandfutas.hu)

 

Immár nyolc éve vezetek csoportokat itthon és a Tátrában, minden évszakban, legyen az falusi vagy városi séta (fotók), kincskeresés, csapatépítés, éjszakai kilátóban alvás vagy épp téli túra a térdig érő tátrai hóban, nem kihagyva a bringázás örömeit országúton vagy terepen egyaránt.

 

Zöldgondolkodás: zöldfutás

 

Tanácsadás:  sajnos sokan vágnak neki a távoknak, hegyeknek, erőgépeknek anélkül, hogy önmaguk határairól fogalmuk lenne...

 

Termékek/szolgáltatások:

 

Városmajori iroda-lakás: kiscsoportos (max 20 fős) beszélgetések, vetítések, előadások helyszíne. Bérelheted félnaptól akár több napra is, csak simán berendezetten vagy épp felszerelve italokkal, hideg vagy meleg kajákkal. (lásd kulturális lakáskalandok honlapomat - https://kalimedence.wixsite.com/lakas).

 

A lakás nem alkalmas hangos bulik szervezésére, rendezvények maximum este 8ig

 

helyszín, leírás, árak: 

12. kerület, Városmajor utca, nagy belső kertes, gesztenyefás, 3 emeletes társasház 2. emeletén: 72 m2 magas, világos lakás.

 

25 m2, egylégterű, kertre néző, nyitott folyosóra nyíló, amerikai konyhás nappali, külön wc és fürdőszoba.

A konyhasarok fölszerelt

30 m2 világos nagyszoba kanapékkal, íróasztallal

10 m2 kisszoba galériával: összesen 4 fő alvóhelye

 

Bérlet: egész napra/napokra: 

1 nap: 35€  24 óra

2-4 nap: 30€/nap

5-10 nap: 25€/nap

 

nyári kempingtábor a Káli-medencében. A kert ~500 m2, 5-8 sátor fér el, diófák és hársfa árnyékában, a házban zuhannyal, fürdőszobával, két toalettel, és egy lakással. Sátrak: hat db, 15 főig rendelkezésre áll, jöhettek berendezett kertbe is. Tűzrakóhely, pár bringa.

 

isteni csapatépítő hely,rendelhettek mellé túrákat, kincskeresést, geocching játékot.

LOGOUJ.png

természet és kultúra

falusikalandtura@gmail.com

+3620 9257375

Balogh Tomi elnök, képviselő

futóversenyek

kirándulások

csapatépítés

utazás

bringázás

sátrazáshoz, 

téli túrákhoz

cuccok bérlete:

KATTINTS IDE

20151031_121607.jpg

Tagfelvétel sok kedvezménnyel - 2020.01.01:

köszönöm, hamarosan válaszolok

20151031_123059.jpg

A Falusi Kalandtúrák Egyesület tagfelvételt hirdet 2020 január elsejétől azoknak, akik szeretnek barátkozni, részesei lenni egy egészséges közösségnek, túrázni, kirándulni, családias futóversenyekre, vagy épp extrém fölfutásokra járni, a Tátrában bátorkodni vagy épp friss, nyomdaszagú kalandkönyveket kapni a megjelenések után azonnal, nembeszélve a Káli-medencében kivehető nádfedeles parasztházikóról. Az éves tagdíjért cserébe az alábbi kedvezményeket és lehetőségeket ígérjük:

20% kedvezmény:

az általunk szervezett belföldi és külhoni túrák és kirándulások túravezetői díjaiból (nem tudunk adni az utazási és szállás kts-ből). Évente legalább 6-8 db egésznapos és 2-4 db többnapos meghirdetett túra.

az általunk rendezett - a kalandfutas.hu oldalon meghirdett - futó- és duatlon versenyekről

Balogh Tomi kalandkönyveiből - jelenleg 6 kötet, megjelenés előtt: a TÁTRA (2019), A DUNA (2020)

10% kedvezmény:

a Káli-medencében, Kővágóörsön található, nádfedeles parasztházikó bérlése esetén.

céges, iskolai, baráti csapatok megrendelése esetén, ha legalább egy egyesületi tag van a csapatban.

Az éves tagdíj 15 000 Ft, amely a tagság befogadásakor fizetendő.

EGYESÜLETI OKMÁNYOK

bottom of page