top of page

sikeres küldés, nemsokára válaszolok

Kővágóörsön a CITROMFŰKERTBEN várom a túrázókat egy finom kerti teával vagy kávéval és közben megbeszéljük a programot. A ház galériájában megnézhetitek az Évszakok a Káli-medencében fotókiállítást és itt találtok mosdót is. Sokféle kirándulásra mehetünk együtt, csak néhány példa:

 

KINCSKERESŐ TÚRA PIHENŐVEL A LEVENDULA PORTÁN:

fotó- és térképdarabok keresése, patakok, források megtalálása közben pihenésképpen szörpök kóstolása vagy sajtkészítés, egy igazi tanya bejárása során. 

 

KALANDOS SÉTÁK KŐVÁGÓÖRSÖN (falufelfedezés)             

bejárjuk a hangulatos utcákat, megkeressük jellegzetes épületeit, romjait, temetőit,...

 

HAJNALI MADÁRLES A KORNYI-TÓNÁL                                

 

NAPLEMENTE TÚRA A MEDENCE BELSEJÉBEN                     

 

Félnapos, egésznapos, izgalmas FALUSI KALANDOK kisebb-nagyobb csapatoknak, családoknak, iskolai osztályoknak, cégeknek, akik a megérkezés pillanatától mozgalmas helyzetekbe kerülnek és a túra végére megfejtik, felfedezik a Káli-medence egynéhány titkát. A játék során öreg ládák nyílnak ki, középkori romok bukkannak föl, elhagyott temetők, romos templomok mutatják meg titkaikat. Ügyességgel, gyorsasággal, csapatmunkával kell legyőzni a kihívásokat: logikai feladatokat, széttépett térképeket, fotókat, eltűnt leveleket, öreg sziklák üregeit, lakatokat, árulkodó sírfeliratokat,... a lényeg persze a vidék, a táj, a levegő, a kikapcsolódás.

 

Romtúrák, vulkántúrák, élővíz-túrák 4, illetve 8 órában, vagy több napig

Indulás: a Káli-medence bármely falujából, középkori romok, 5-6 millió éves bazalthegyek bejárása történetekkel fűszerezve, térképet nézegetve, vidáman.

 

Nyolc község (Kővágóörs, Köveskál, Szentbékkálla, Mindszentkálla, Salföld, Kékkút, Balatonhenye és Monoszló) üldögél csendben a Káli-medencében, nádfedeles házikókkal, kőfalakkal, érdekes múlttal és békés jelennel, gyertek és fedezzétek föl. 

árak: 

4 órás túrák

-6 fő:       22000 Ft

7-12 fő:   28000 Ft

13-30 fő: 36000 Ft

efölött 1200 Ft/fő

 

8 órás túrák 

-6 fő:       38000 Ft

7-12 fő:   42000 Ft

13-30 fő: 54000 Ft

30 fölött: 1800 Ft/fő

FALUSI KALANDTÚRÁK A KÁLI-MEDENCÉBEN

A kalandtúrák köré megszervezem a szállást, étkezést. Alhattok összkomfortos, nádfedeles házikóban (nyáron akár 10 fő, sátrakkal együtt 20 fő), melynek nagy kertjét kőfal veszi körül és már a konyhába lépéskor elkezdődik a kalandos bolyongás...

Cohen tura
bottom of page