top of page

KALANDKÖNYVEK-ÉLMÉNYNAPLÓK
2024. április 1.től (5 év után) változtattam az árakon:

2022. május 9.-re elkészült az új, tizedik KALANDKÖNYVEM, A BÖRZSÖNY ÉS A CSERHÁT, amelyben két kis fejezetet kapott a Karancs és a Medves-fennsík is, nem beszélve az Ipolyról, mint határfolyóról. 192 színes oldal, teli szép fotókkal.

"
Nem okos ember az, aki olyan fának nyesegeti ágait, melynek árnyékába húzódott."     
Mikszáth Kálmán: A Tóth atyafiak

Rendeld itt meg nálam (Baloghtomi) kedvezményesen, dedikálva: kisker 5400 Ft, helyette 4400 Ft és ha postán kéred, az A5 postakész boríték ára 690 Ft vagy személyesen is, ha találunk rá módot.

Thanks! Message sent.

börzsöny cserhat borító.png

Polcokon a DUNA KALANDKÖNYVE. Ez a legvastagabb kötet, 224+4 oldal és egyúttal a legtöbb munkát, anyaggyűjtést és főként utazást igénylő napló. A könyvesboltokban 5400 Ft lesz a kisker ára A kalandkonyvek.hu honlapomon 4400 Ft. Személyesen vagy  A5 borítékban +690 Ft postaköltséggel küldöm. Ha többet rendelsz vagy többféle Kalandkönyvet, akkot küldhetem foxposttal is. Baloghtomi

222lapzjo1.jpg
DUNA boritoterv.png

Elkészült a BUDAI-HEGYEK KALANDKÖNYVE (2020. DEC.8)  
Kedvezményesen rendelhetsz itt, közvetlenül a kiadótól dedikált példányt 3900 forintért, + a belföldi A5 borítékban történő postázás 690 Ft. (netán személyesen) 168 oldal, 13x21 cm, 200 fotóval, szerző: Balogh Tomi

222lapzjo3.jpg
kulso.png

Elkészült a TÁTRA KALANDKÖNYVE (2020. május 23). Közel 70 helyre postázom a megrendelt, dedikált példányokat. Bemutatom a Magas- és az Alacsony-Tátrát: hegyeket, vizeket, falvakat, tengerszemeket, túrák részletesen.
Kedvezményesen rendelhetsz közvetlenül a kiadótól, dedikált példányt 4400 forintért, + a belföldi A5 borítékban történő postázás 690 Ft (kisker ár: 5400 Ft).
212 oldal, 13x21 cm, 200 fotóval, szerző: Balogh Tomi

20190622_113028.jpg

Thanks! Message sent.

A KALANDKÖNYVEIM KIADÓJA A BABOR KREATÍV STÚDIÓ
(ügyvezető Balogh Tamás, adószám: 11384984-2-43)

Budapest belső kerületeiben személyes átadással, dedikálva.
Országon belül +1900 Ft postaköltség 4-5 könyvre, 690 Ft egy könyv esetén.
A KÁLI-MEDENCE, A DUNAZUG, A MÁTRA ÉS A BÜKK 3900 Ft, A TÁTRA: 4400 Ft, A Budai-hegyek: 3900 Ft és Az új Duna 4400 FT (+posta)

JELENLEG RENDELHETŐ:

KÁLI-MEDENCE 2.
DUNAKANYAR -PÁR KÖTET

DUNAZUG
MÁTRA ÉS A BÜKK
TÁTRA
A BUDAI-HEGYEK
A DUNA KALANDKÖNYVE

A kiadó további könyvei:
Baloghtomi: KIsfiúk, nagyfiúk - novelláskötet (2100 Ft)
Káli könyv - fotóalbum a Káli-medencéről - ELFOGYOTT
Bajót az aranypecsétes falu: tanulmányok, emlékek, naplók, 3800 Ft

B1B4jpg.jpg

TERVEIM 2021-re: 

A BALKÁN KALANDKÖNYVE

AZ ÉN 20. SZÁZADOM EGERBEN - FOTÓALBUM

SEGÍTEK ELINDULNI - A FELFEDEZÉS A TIÉD         Baloghtomi

könyveim (4).jpg
1111 B1B4 vazlat.png
Dunakanyar
Eger Bükk Kalandkönyve
Mátra Bükk hegység
Dunazug
Kali-medence
20210416_120147.jpg
20190724_093416.jpg
20190725_194027.jpg
hatfele.jpg
20151031_122946.jpg

..egyszerűen alapmű, ha a Káli-medencébe vezetne az utatok. A hasznos információk mennyisége fel sem tűnik, annyira olvasmányos, a szerző – saját tapasztalatain keresztül, személyes hangvételben – úgy vezet végig ezen a gyönyörű vidéken, mintha tényleg együtt kirándulnánk vele.."

/2016. január 13.  www.outdoorkid.hu/

"a kisfiam 4. osztàlyos környezet könyvèt simàn lecserèlnèm a te könyvedre.." 

"Tamás könyve egy remek áttekintést nyújt arról, hogy a magyar Toscana-ként is emlegetett Káli medence szemet gyönyörködtető romantikus vidéke milyen látnivalókat rejt magában. Tamás könyvét olvasva estéről estére, izgatottan egészítettem ki a bakancslistámat.” (Nikolett)

"Az úgy volt, hogy olvasgattam, olvasgattam, de közben, mintha én is veled mentem volna! Minden ismerős és mégis izgalmas! Nagyon összeszedett, tomis fogalmazás. Neked az írást nem szabad abbahagyni! Minden jó hangulatú volt, kedvet kaptam felhúzni a majdnem a Tátrában hagyott merrel bakancsomat. El is határoztuk, veszünk egy nagy levegőt és nekilódulunk..." (Erika)

"nem csodálkozom, hogy fogy a könyv, egészen más, mint az eddigiek!"

GERECSE, DUNA, PILIS, DOROGI-MEDENCE, BUDAI-HEGYEK

REJTETT FALVAK, LÁTVÁNYOS KŐBÁNYÁK, BÁJOS VÖLGYEK ÉS VÍZPARTOK

lapozz bele az EGER-BÜKK KÖNYVBE, kinyílik nagyra:

EGER a szülővárosom, ahol gyerekkoromban még keskeny, poros, földes szekérutak cammogtak mindenfelé. A napsütötte vasárnapokon családok tucatjai mászták meg az Egedet a BÜKK PEREMÉN és rántott hús illata lengte körbe a kilátót, a kockás plédek fölött…  

2015. március 4. - EGER  

miközben készül a könyv arculata, újabb partnerek csatlakoztak és

járulnak hozzá a létrejöttéhez:

2015. február 1.  fosszíliák a Bükkben 

 

Kis-Eged alatt: Egerből Noszvaj felé haladva egy mély völgybe érünk, ahonnan aztán meredek út visz fölfelé, bal oldalt sokfelé rétegzett, málló kőzeteket lehet látni. Kis szerencsével, de nagy türelemmel ezekből a palás kövek rétegei közül levéllenyomatokat, őshalakat és más élőlényeket* (fosszíliákat) lehet találni. Az autót, bicajt a nagy kanyar előtt – lent a völgyben érdemes hagyni és fölmérve a terepet nekivágni a kalandnak.

2015. február 10.  

 

Síkfőkúton sokat kirándultunk gyerekkoromban is és az ikreimmel is, amikor még ovisok voltak. Noszvajra is besétáltunk, szilvalekvárt kevergettünk...

A Nomád Hotel mától partnerem, támogatóm a Kalandkönyv létrejöttében. 

NUMAN pékség          KOKA design            Egerbike bolt, szerviz    1552 étterem                   HBH étterem           Görög Kávézó  

2015. január 21.  szerző csendben megjegyzi holnap lesz a szülinapja :)

 

BÜKKZSÉRCRŐL: ...Bicajosok számára remek lehetőség az északnak tartó – autóval hivatalosan nem járható – keskeny műút, amely fölvisz a Völgyfő-házhoz és onnan kanyarokkal tarkítva begurul az Eger-Lillafüred műútra Felsőtárkány fölött az Oldal-völgynél, illetve a Völgyfő-ház után 5-600 méterre található villa jobb oldali ága kuszán kanyarogva fölvisz a Tamás kúthoz, szintén a lillafüredi úton. Természetesen a Bükk számos más bringás utat rejteget, ehhez érdemes a Bükk turistatérképét beszerezni és böngészni.

próbaképpen egy városi  bringázás, de akár séta is: Líceumtól Líceumig: 7000m   (így csak a google térképen látszik, ha szeretnéd kmz fájlban írj és elküldöm.    

2015. január 19. Sára napja

a képen egy 30.000 éves furulya látszik. 

"Hozzávetőleg 35 000 évvel ezelőtt újabb nagy változás történt az emberiség fejlődésében: már nemcsak eszközök készültek, hanem közvetlenül nem hasznosítható, a környező világot számba vevő, és egyúttal a saját gondolatokat kifejező alkotások...Mindenképp szólni kell egy istállóskői leletről: egy háromlyukú furulyáról van szó. Azon ritka tárgyak egyike, amelyek megmutatják, hogy a művészetet már az őskorban sem csak a képzőművészet jelentette."  /Sulinet. hu/

2015 január 14. itt-ott

verőfényes nap sütött mindent és amikor lesétáltam a bogácsi tó partjára a jég zümmögött, recsegett, sziszegett... egyfolytában muzsikált és a repedései időnként megmozdultak, kinyíltak. Cserépváralja hangulatába beleszerettem, a barlanglakásokban kicsit féltem a visszhangzó egyedülléttől, de aztán az egri strand illatos párájában és a Török fürdő fényeiben kisimultam :)

RENDELÉSEDET MEGKAPTAM

"Sok-sok munkád lehet benne. Külön tetszik, hogy a nyitvatartási idők, árak fel vannak tüntetve. Benne van a könyvben a múlt és a jelen is. Átgondolt, összeszedett. Ráadásul olvasmányosan írsz."

(Ági Egerből)

12 éve ismerem a KÁLI-MEDENCÉT. Egyre közelebbről és egyre meghittebben. A gyerekeim születésüktől fogva, édesapám és édesanyám csak idősen jutottak el ide. Az óriások és a vulkánok földje ez, és én sokaknak szeretném bemutatni ezt a békés, szép vidéket.

 

2015. október 29.

Már egy hete Viki dolgozik a nyersanyagon, készülnek az oldalak. Esténként jólesik egy Kőróka, Váli vagy Dobosi korty :)

Föl lehet úgy a bicajra pattanni - mondjuk Tapolcán -, hogy aztán Kapolcson leadjuk.

Mobil tartalomszolgáltatás:

az Appsters.hu-val közösen készül majd

2015 aug. 30.

Pecázás után - sőt sokszor - közben lángost szoktunk enni. Sára sajtos tejfölöst, Bálint simát.  Nekem fokhagymás jár egy nagyfröccsel. /Rév büfé, Révfülöp/

2015 július 30.

Lassan kipipálom mindazon várakat, ahová mindenképp el akartam jutni, vagy el akartam újra jutni. Kalandosan találtuk meg a Rezit és a Tátikát a Keszthelyi-hegységben, a nagyok (Sümeg, Csobánc, Szigliget) mellett nemrég másztam meg a Hegyesdet is.

Zsolttal régóta beszélgetünkaz együttműködésről, különösen , hogy barátaim is szoktak Tőle bicajokat kölcsönözni. Most végre megállapodtunk, az ON2WHEELS is partnere a készülő Kalandkönyvnek.

www.on2wheels.hu

Sorra fedezek föl gyönyörű helyeket: naplemente és napfölkelte a kilátókban (néha ott alvással) aztán a Pula melletti Pálos rom a forrásokkal, Monostorapáti feltárás alatt lévő monostora...

 

2015 január 6. Bükk Fennsík

úgy kezdődött, hogy az időkép.hu tuti napsütést ígért keddre és ebben most akkor is hittem, amikor hétfőn délután elkezdett szakadn ia hó. A Nemzeti Parktól sikerült engedélyt kapnom a Fennsíkon való bejárásra, így aztán másnap délelőtt nekivágtam a Szalajka völgyből az Olasz kapuhoz vezető, jeges, havas szerpentinnek. A hőmérséklet pár száz méterenként csökkent 1-1 fokkal, a levegő pedig mintha látványosan tisztult volna. Töbrök partján, erdők szélén bolyongtam, vadnyomokat figyeltem.. aztán a másik oldalon megtaláltam a szentlélelki romokat. ...

 

2015 jan 3:   elindult a nagy licitjáték: isteni csemegéket lehet bagóért megszerezni a Csobánc íze limitált üvegjei közül.

keresd a FB oldalon itt   

 

a folytatásban a 

Levendula Porta (Kékkút)

szörpjei és más finomságai is

fölkerülnek a palettára

 

dec 29 - kincsesláda

2015 január - BÚÉK

...Előző nap igazi nagy nyári felhőszakadás zúdult a városra és a környékre, szóval a patak jócskán kitöltötte a medrét, vize kicsit zavaros lett és tarajos hullámai sokkal több izgalmat cipeltek, mint máskor: letört gallyakat, kisebb bokrokat sodort magával. Sára és Bálint elfutottak a hídig és onnan kezdték újra fürkészni a haragos vizet. Papa percek múlva érkezett csak, fáradt mosollyal támaszkodott rá a híd korlátjára, lenézett, majd ujjával a vízbe mutatott:

-nézzétek csak, az nem egy ládikó? Egy kettétört fűzfa darabja érkezett épp a hídhoz és valóban, az ágak között sötétbarna, négyszögletes dobozféleség látszott.... – apa szedd ki nekünk a ládikót, - kért Sára....

 

2014 dec 21. vannak országok, ahol a karácsony sokkal inkább maradt meg/lett a szeretet ünnepe, vagyis több jut a barátság, családi szeretet ápolására, mint hazánkban sok helyütt.  Az írek pl már december elején (dec 8) kidíszítik magukat és bolondoznak, buliznak, összejárnak, falatoznak, koccintgatnak hetekig. Nálunk meg jótanácsokkal tele a média, a "ne zabálj" tanácsokkal...  Boldog és vidám karácsonyt

dec 18.

2014 december 18. EGER Tűzoltó múzeum, Kepes Központ, öreg várfal a bástyával, Advent a Dobó téren, amihez a napocska is kisütött kettő után.

Este aztán betértem egy kávéra a Plázába (pedig nem szerete ma Plázákat, de hát közben ilyenkor pont kényelmes) és ki volt írva: VÉRADÁS.. így aztán vár adtam  és utána szaloncukrot majszolva beszélgettünk a véradó csajokkal.

Új partnerral bővült a készülő Kalandkönyv: a tapolcai Hotel Pelion is támogatja a kalandkönyv létrejöttét.

hanlap linkje itt

A minap meglátogattam Váli Pétert a dombok közötti birtokán. Épp csoportokat vártak estére, zajlott a sütés-főzés. 

valibor.hu

2015 május-június

sok-sok kalandtúra iskolás osztályokkal keresztül-kasul a vulkánok és a Kornyi-tó körül. Közben válogatom az elmúlt évek fotóit, írom a naplót, tárgyalok mindazokkal, akikrők szívesen írnék a könyvben.

 

nem tudok soha annyira fáradt lenni estére, hogy ne guruljak át Gyulakeszibe és vidám beszélgetés közben hol sült tököt, diót majszoljunk, máskor teákat kóstoljunk. Könyvemben ott lesznek a finom lekvárok, szörpök és más ínyencségek...

 

biztosan lesz riport a Csobánc íze Katájával és Karcsijával Gyulakesziből, akiknek isteni lekvárjait és más finimságait már sokszor kóstoltam és mindig ott vannak a futóversneyeken is.

FB oldaluk itt található

 

aztán a Levendula Porta Kékkúton: Eníd és Tibor, finom szörpök, sajtok, házitej.

FB oldaluk itt található

 

A Magyar Pálos Rend ódon romjait már a Bükkben és a Dunakanyarban is megcsodáltam, most a Balaton-felvidékieket járom körbe, mert a sokak által ismert salföldin túl is találhatunk szépeket. A rend a kalandkönyvek támogatója.

palosrend.hu

Jó kis kocsma nyílt Mindszentkállán: fiatalos, árnyas, vidám, jó a kávé, hűvös a csapolt sör, manapság már finom melegkajákkal is várják a vendégeket. Elől diófa árnyéka, hátul homokos "beach" kert fogad, szombatonként koncertek...

itt az FB oldaluk

2014 őszén ismerkedtünk meg és barátkoztunk össze. A Kőróka borokat a Köveskál-Gyulakeszi út mentén, a jobb oldalon, MIndszentkálla határában kóstolhatjuk meg, finomak.

FB oldaluk itt

RÓZA RAJZAI

2014. december 14.    Amikor leültem Róza pici házában a székre, ezernyi kis élmény: fotók, rajzok, kották, öreg papírok... vettek hirtelen körbe. Arisztotelésszel kezdte: " A MŰVELTSÉG JÓ SORSBAN ÉKESSÉG, BALSORSBAN MENEDÉK" - milyen igaz. A versek szeretetéből ered a művészete, összerakja rajzokkal, kifestett rajzokkal, néha kottákat is rak hozzájuk és különleges papírokat alájuk. Azt mondja: a versek megtalálták őt és segítették az életében.... 

Boldoggá és kevésbé szegénnyé tenné, ha sok alkotását megvennénk Tőle.

Mészáros Róza - Kővágóörs

dec 10: örömmel ültem le beszélgetni tervezett könyvemről Rázsi Botond Alpolgármesterrel. akinek tetszett az ötlet és a tervezett tartalom. Szeretnék Neki pár napon belül bemutatni részletesebb anyagokat, oldalterveket.

A Líceum épülete számomra lenyűgöző és a benne látogatható helyek - földszinttől a varázstoronyig hosszú órákra lekötik a figyelmet.

az együttműködés lehetséges formáiról beszélgettünk több alkalommal is.

tamogatoim

A SÍHÁZ A FENNSÍKON

2014. december 14.    napi 3 edzés, az első már hajnalban, sötét,vacogós, hóban tocsogós kör a töbrök körül. De közben fenyőillat, a meleg reggeli  várt illata, az izomláz bátorsága bennünk...

Idén nyáron többször arra tekertem és eszmbe jutott, hogy még a vizet is hoztuk, vagy lavórban havat olvasztottunk a kályhán és este Bánkúton volt a vacsora, nagyjából negyedik edzés gyanánt. Amikor nem futottunk, akkor a térképet tanultuk, vagy olvastunk az ágyon. 

A ház manapság is kivehető (semmi sem változott) 1000Ft/fő, nagyszerű bázis a kirándulásokhoz.

2014 december 16. ...Szeretnék kedvet csinálni Eger és a Bükk meglátogatásához, ráadásul nem afféle:  beugrunk a várba, eszünk egyet a Dobó téren és megyünk haza –utazást, sokkal inkább egy: foglaljunk egy kis szobát a belvárosban, dobjunk be kirándulós ruhát, fürdőnacit és irány Eger egy teljes hétvégére.

 

Abban bízok, hogy a kalandkönyv átlapozása közben már érződni fog mindaz, amiért Eger az egyik legszebb és leghangulatosabb város a Kárpát-medencében, ahová minden évszakban, minden korosztálynak és minden érdeklődésű embernek érdemes eljönnie, mert Eger mindenkihez szól. És ha a várost becsomagoljuk a Bükk és a környező falvak látványával és varázsával, úgy jár a kedves olvasó, mint én amikor az írás, fotózás, adatgyűjtés során heteket töltöttem itt: nem akaródzott visszamenni…

 

Eger a gyerekkorom, a kamasszá, majd élsportolóvá válásom, az első csókok, az első ölelések városa. Itt tanultam meg úszni, de számolni és olvasni is. Itt szerettem meg a könyveket és innen indultam neki az erdőknek, mint tájékozódási futó.

 

A mai Eger kicsit ugyanolyan és kicsit más, mint a hetvenes évek kori város. Ma is találok elvétve olyan üzleteket, ahol még a cégér is alig változott, ilyenkor szomorúan jut eszembe a híres Ódry karamell fagyi, amelyért képesek voltunk hosszú sorokat kiállni és versenyt nyalni 4-5 gombóccal: kinek nem érkezik elolvadni a tölcsér alja, mert a legjobb nyer még pár gombócot.

Rektor Úr jóvoltából - nekem persze Kálmán, mert hat-hét évesen már együtt tengóztunk - megismertem a tanszálloda szolgáltatásait és rendkívül jó tapasztalatokat szereztem, ezért ott lesz a könyvben. Kényelmes, közel a strand és a belváros, van parkoló és a hatodik emeletről szép a kilátás.

órákig bolyongtam a vár falain belül, farzsebemben ben egy szabad fotózást lehetővé tevő papírral, gyönyorű képek készültek a falakról. egrivar.hu

Dec 10: Gyógyvizek Völgye TDM: Nellyt -mint kiderült - 25 éve ismerem, közös utazáson jártunk az északi tengernél. Így aztán kicsit könyebben oldódott a beszélgetés a könyvemről és a TDM munkájáról, amelyben sok lendületet és szakértelmet éreztem az egerszalóki irodában. Nagy terület: Egerszalók, Demjén, Egerszólát) és komoly turistaforgalom tartozik hozzájuk.      gyogyvizekvolgye.hu 

novemberben találkoztam először Évával, pár percem volt, hogy összefoglaljam a könyves terveimet. Aztán mikulást követően megaludtam Náluk: könyököltem a teraszon és néztem a várost... finom kávé és reggeli zárta a tesztet.

november 24: Kata is a kettesbe járt, ráadásul a boraik finomak. A támogatásról megállapodtunk, elkezdtem a borok kóstolását :)

 

EGER, 2014 november 20:  az első találkozás alapját egy vidám őszi kirándulás teremtette meg, amikor egy írországbeli csapattal betértünk a Szantoferbe ebédelni. Tartós élményeim a gimis korunkból volt, amikor Charlie és Sipos tanár Urak társaságában nagykorúsodtunk egy-egy korsó, habos sör fölött, hallgatva Charlie elmélkedését a lét és tudat ellentmondásairól. 

Az ebéd egészen fantasztikus volt: udvariasság, finom ízek, pompás adagok és korrekt árak kvartettjében. Ezért hát bejeletkeztem és most már a Szantofer étterem a készülő könyv egyik partnere. Ajánlom mindenkinek, akik szeretik a magyaros ízeket,

zsírban tocsogás és túlpaprika nélkül.

szantofer.hu    Bródy Sándor utca 3.

2012-ben az egri borvidék év legjobb borászai a Juhász Testvérek lettek. Megkerestem Őket és támogatást ígértek a könyv elkészültéhez. köszönöm.

/Juhaszvin.hu/

 

Varró Gabi:

"Számomra a legszebb dolog, ruhák és kiegészítőik tervezése és alkotása, amikor a fehér hernyóselyem csodálatos, tüzes színekben pompázó ruhakölteménnyé válik

A Dobó utcában van az üzletem, ott festek. Az érdeklődők és vásárlók betekintést nyerhetnek arról, hogyan készül egy-egy darab..." /varrogabi.hu/

 

Minőségi vendéglátás, együtt és hosszútávon gondolkodás, a helyi értékek ismerése és megmutatása – ezek az alapgondolatok, amelyek ma, 2014-ben is működtetik a Nomádot, itt Noszvaj Síkfőkúton, a völgyben    NOMADHOTEL.HU

 

télen arra jártam egy (másik) könyvbemutatón. Impozáns látvány volt a sötétben a fényekkel gyengén bevont, függőleges - egykori tufabánya - fala.  János - kérésemre - felajánlott pár karton bort, így módom lesz megírni a borok illatát, ízét, színét.       bolykipinceszet.hu

a kakaós csigát nagyon szeretem és tegnap végre egy olyat majszoltam el, amely nem ropog a fogam alatt és nem is túl puha, hanem a tölteléktől omlóssá válva, nem túl édesen eteti magát - engem. Végigettem a négy egri üzletüket, de kóstoltam már a budait is.

Az üvegben látható hosszú kifliféleségekből pedig hármat ettem meg Eger és Kerecsend között.

numanpekseg.hu

Rengeteg kávét iszom: sűrűt, hosszút, lazát és bitang erőset, általában feketén. ez utóbbi hívom "sotnak".

Szép időben mindig megállunk a Görög kávézónál: a nap bármely szakában elcsíphetünk napsütötte asztalokat a Dobó utca valamelyik oldalában, kedves csendes pincérek teszik mosolyogva a dolgukat és a kedvesem imádja a - dús karamellel kért - karamellás kávét, nyáron frappét. Ülünk és bámészkodunk a vonuló turisták közepébe, hallgatjuk a bábeli hangokat. aphroditeapartmentsandcafe.com

Görög kávézó a FB-on

 

Akik az egerbike-tól vásárolnak bicajokat, ajándékba Kalandkönyvet

kapnak majd. Én pedig szeretnék kalandtúra csapatoknak bérelni bringákat. 

Ha jártál már a Káli-medencében, megpihentél Egerben, kirándultál a Bükkben, akkor írd meg max. 200 szóban az elményeidet. Lehet gimis kirándulás 30 éve, szerelem tegnap, barátság örökké... éld át újra és írd le, akár egy kockás papírra is jó lesz, lefozótva. Nem baj, ha felnőttes, de ne legyen ízléstelen. Küldd el nekem (kalandkonyv@gmail.com)

A legjobbakat fölteszem a honlapra: falusikalandturak.hu) és a legeslegjobbakat a most készülő KALANDKÖNYVBE.   Határidő: február 15.. köszönöm tomi

bottom of page